Våra karriärtips

I denna sektion hittar du som söker arbete som tjänsteman eller yrkesarbetare, inom bygg-, anläggnings- och installationsbranschen, matnyttiga tips för hur du ska gå tillväga i ditt arbetssökande. Använd dessa tips för att vässa din ansökan och ha möjlighet att få ditt drömjobb!

Våra karriärtips

Byggare.com

För dig som är intresserad av en karriär inom bygg- och anläggningsbranschens rekommenderar vi ett besök på >> byggare.com. Där hittar du bland annat utbildningsvägar och även yrkesporträtt på personer som arbetar inom oilka yrken i branschen.

Våra karriärtips

Att jobba på bemanningsföretag

När du är anställd på ett bemanningsföretag hyrs du ut till olika företag på olika projekt. Tiden du är på projekten kan variera och det är inte ovanligt att företaget som hyr in väljer att anställa den som de hyrt in. ExpanderaMera hyr ut personal inom bygg- anläggning och installation så om du arbetar hos oss kommer du att vara uthyrd till olika bygg-, anläggnings- och installationsföretag beroende på din kompetens. Som uthyrd är du ExpanderaMeras ansikte utåt och en viktig ambassadör, det är viktigt att du både är yrkesskicklig och besitter god social kompetens.

Så fungerar det

När du varit på intervju kommer rekryteraren att presentera dig för våra kunder som söker personal till sina projekt. När någon kund är intresserad av din profil kommer rekryteraren att kontakta dig och stämma av om du är intresserad av den aktuella tjänsten. Om du är intresserad får du komma in till ExpanderaMeras kontor och skriva anställningsavtal, få information om uppdraget samt hämta ut varselkläder.

Första dagen på uppdraget kommer du ha kontakt med rekryteraren som stämmer av hur det gått. I de flesta fall kommer någon från ExpanderaMera att vara med ute på uppstarten den första arbetsdagen. Under uppdragens gång är det viktigt för oss att veta hur du trivs och om det är något som behöver förbättras.

Du tidrapporterar varje vecka till ExpanderaMera och ska också anmäla till oss om du är sjuk, VAB:ar eller vill ta ledigt. Det är vi som är din arbetsgivare men du utför ditt arbete ute hos något av våra kundföretag.

För oss är det viktigt att få ta del av era synpunkter och har därför personalmöten en gång i kvartalet. Vi besöker även arbetsplatserna kontinuerligt över året och anordnar jul- och sommarfest.